Multifunkcionális közösségi tér kialakítása Veszprémvarsányban

Veszprémvarsány Község Önkormányzata a „Multifunkcionális közösségi tér kialakítása Veszprémvarsányban” című TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00036 kódszámú „Élhető települések” című és „TOP_PLUSZ-1.2.1-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.

Pályázati konstrukció: TOP_PLUSZ-1.2.1-21 – Élhető települések

Pályázat címe: Multifunkcionális közösségi tér kialakítása Veszprémvarsányban

Pályázat kódszáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00047

Kedvezményezett neve: Veszprémvarsány Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 8438 Veszprémvarsány, Kossuth utca 44.

Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 88,41 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

A projekt megvalósításának célja az erős identitástudatú, egészséges és a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó népesség és társadalmi közösség elősegítése, a lakosság mentális és kulturális igényeinek és állapotának és közöségi célú szolgáltatások és programok minőségének javítása, a szociális védelem és társadalmi befogadás eszközrendszerének fejlesztése, a hátrányos helyzetű csoportok és térségek társadalmi felzárkóztatásának támogatása, a helyi társadalmak különböző szintű közösségeinek, azok kultúrájának és az itt élők szabadidős aktivitási lehetőségeinek fejlesztése. A tervezett tevékenység hatásaként jelentkezhet a település szegregációmentességének erősítése, továbbá ekképpen megvalósul a település homogén esztétikai és funkcionális egysége. A közlekedés biztonsági fejlesztések az áthaladó forgalom és a helyi lakosok biztonságát is szolgálni fogják.

A projekt keretein belül egy korábban funkció nélküli terület multifunkcionális térré alakítása, elöregedett buszmegállók felújítása és gyalogátkelőhely kialakítása tervezett. Az újonnan létesülő gyalogátkelőhely, egy régóta fennálló veszélyes közlekedési helyszínt tesz biztonságossá. Multifunkcionális tér első sorban rendezvény térként másod sorban parkolóként üzemel majd. Az önkormányzat a társadalmi élet fellendítése, kiteljesítése céljából fontos feladatnak tartja a közösségi színtereken a szabadidő színvonalas és hasznos eltöltésének biztosítását. Megtörténik a közösségi tér füvesítése, új fák telepítése és napelemes közvilágitás kiépítése, mely tevékenységek hozzájárulnak az éghajlatváltozás

mérsékléséhez.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg; a konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal. A beruházás 88 409 799 Ft támogatás összegből valósul meg.

Projekt fizikai befejezése: 2025.08.31.

Comments are closed.