Gyermekorvos

GYERMEKORVOSI RENDELÉS VÁLTOZÁS

2020. szeptember 21-től

Gyermek háziorvos Dr. Sas Zsuzsanna

Csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos

30/388 1842
Rendelési idő Rendelés helye
Hétfő 8:00-09:00 Sikátor

10:30-12:30 Veszprémvarsány

Kedd 8:00- 9:00 Bakonygyirót

10:00-11:30 Gic

Szerda 9:00-11:00 Veszprémvarsány

12:00-13:00 Bakonypéterd

Csütörtök 10:00-12:00 Lázi

12:30-13:30 Románd

Péntek 10:00-12:00 Veszprémvarsány
Rendelkezésre állás: Telefonon 06 30/388 1842
hétfőtől – csütörtökig 7:30-16:00
pénteken 7:30-13:30
Sürgősségi gyermekorvosi ügyelet: Győr környéki felnőtt és gyermek ügyeleten
Győr, Dembinszky utca 29. hétfő – csütörtök 16:00-7:30
péntek 13:30 – hétfő 7:30
telefon 96/542-043

TANÁCSADÁS IDŐPONT EGYEZTETÉS SZERINT

Fontos információk az ügyeleti időszakban jelentkező betegségek ellátásával kapcsolatban

A jelenlegi járványügyi helyzetben különösen figyelmesnek kell lenni, hogy a koronavírus-fertőzés további terjedését megakadályozzuk. Ennek érdekében az alábbiakban leírtakat kövessék!

  1. Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége beteg gyermeke ellátására, HÍVJA FEL TELEFONON a lakóhelye szerint illetékes gyermekorvosi ügyeletet.
  2. CSAK AKKOR INDULJON EL AZ ÜGYELETRE gyermekével, amennyiben az ügyeleti személyzettel való egyeztetés alapján a vizsgálatot ők is indokoltnak tartják!!!
  3. CSAK AZZAL A GYERMEKKEL INDULJON EL ebben az esetben az ügyeletre, akivel kapcsolatban a telefonos egyeztetés alapján az orvosi vizsgálatot a szakember indokoltnak tekintette!!!
  4. Amennyiben a gyermekorvosi ügyelettel, vagy a gyermekorvosával való egyeztetés alapján indokolt a vizsgálat, egy gyermeket CSAK EGY SZÜLŐ KÍSÉRJEN a gyermekorvosi ügyeletre!
  5. KIFEJEZETTEN HANGSÚLYOZANDÓ, hogy a gyermeket NE A NAGYSZÜLŐ, VAGY EGY IDŐS ROKON KÍSÉRJE a gyermekorvosi ügyeletre – ez az ő védelmükben különösen fontos!
  6. Amennyiben gyermekét a gyermekorvosi ügyeleten ellátták, majd kontrollvizsgálatot tartottak indokoltnak, erről MINDEN ESETBEN EGYEZTESSEN GYERMEKORVOSÁVAL ELŐZETESEN, tehát NE AUTOMATIKUSAN MENJEN GYERMEKORVOSA legközelebbi hétköznapi BETEGRENDELÉSÉRE!!!
  7. A hétvégi időszakra is igaz, hogy beteg gyermekét NE IDŐS, és/vagy KRÓNIKUS BETEG, és/vagy IMMUNRENDSZERI BETEGSÉGBEN SZENVEDŐ ROKON, ISMERŐS FELÜGYELJE!!!
  8. A gyermekorvosi ügyeleteknek NEM FELADATA A GYERMEK AKTUÁLIS BETEGSÉGÉTŐL FÜGGETLEN, RECEPTKÖTELES – ún. állandó – GYÓGYSZEREK FELÍRÁSA!!!

Gyermekorvos – információ

A koronavírus járvány rohamos terjedése várható április elejétől. 

A fertőzést megelőzni higiénés szabályok betartásával, védőeszközök használatával, ahol csak lehet a betegtalálkozás nélküli telemedicina alkalmazásával lehet.

Csak sürgős, indokolt helyzetben kerülhet sor vizsgálatra, minden más esetben telefonon adunk tanácsot, ha kell receptet is.

Amennyiben vizsgálat szükséges, kérjük, ha tehetik, foglaljanak időpontot előző napon este 20:00-ig e-mailben: gyermekrendelo1@gmail.com. 

A védőoltás beadására a betegrendelésektől elkülönített módon kerül sor a veszprémvarsányi tanácsadóban péntekenként 8:00 órai kezdettel.

Az érkezőket előre egyeztetett időpontra hívjuk, melynek betartását kérjük a csúszások elkerülése végett.

A védőoltás beadásánál egy kísérő személy lehet jelen. 

A váróteremben egyszerre csak az oltásra váró gyermek és kísérője tartózkodhat.

Egészséges csecsemők és gyermekek szűrővizsgálatának halasztása szükséges.

 Egyszerűsödtek az e-recept kiváltásának feltételei.

A patikák kiadják a receptre felírt gyógyszereket felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is a beteg TAJ számának megadásával. A gyógyszert átvevő személynek saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolnia kell, ez rögzítésre kerül. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.