Aktualitások

Üdvözöljük a Veszprémvarsány Község honlapján!

Aktualitások

2020.03.30

ÓVODAI BEÍRATÁS

 Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2020/2021. nevelési évre óvodai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25) EMMI határozat alapján az óvodai beiratkozásokat a Veszprémvarsányi Fekete István Óvoda és Bölcsődében 2020. április 2. és április 20. között tartjuk meg a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelmet fordítva.

A kötelező felvételt biztosító óvoda a fenntartójától kapott lista alapján 2020. április 21.-ig felveszi a felvételi körzetébe tartózó valamennyi gyermeket, melyről a szülőket, a felvételt követően, értesíti.

Amennyiben a szülő gyermekét nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné beíratni, úgy szándéknyilatkozatot kell kitöltenie, melyet elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen tehet meg a kiválasztott óvoda felé április 21.-ig.

A szándéknyilatkozatot letölthető weboldalról lehet letölteni, és az ovoda@veszpremvarsany.hu email címre kell elküldeni.

A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül sor.

Kérdés felmerülése esetén, érdeklődni a 20/357-1756-os számon.

                                                                                             Varga Judit, óvodavezető

Szándéknyilatkozat-felvételi-kérelem-óvodai-beiratkozáshoz 

2020.03.28

kijarasi_korlatozas_1

Kormány rendelete a kijárási korlátozásról

2020.03.25

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az országos tisztifőorvos utasítására 2020.03.18-tól visszavonásig, a védőnői ellátás csak távkommunikációval folytatandó.

Távkonzultáció jelen esetben telefonon vagy elektronikus csatornákon keresztül történő státuszfelvételt, tanácsadást jelent.

Elérhetőségeink hétfőtől péntekig 8-16 óra között

 Ráczné Domokos Szilvia

                        tel: 06  30/239 3101

                        e-mail:szilvi.raczne@freemail.hu

Tisztelt Szülők!

A gyermekétkeztetés biztosítása önkormányzati feladat, az ebédlő eddig megszokott használata az EMMI javaslata alapján nem lehetséges, de a konyhán a főzés továbbra is biztosított lesz, az  étel kiszállítását az önkormányzat próbálja megoldani. 

Kérem  jelezze, ha  óvodás gyermeke részére hétfőtől, azaz 2020. március 30 -tól az egyszeri meleg ebédre igényt tart. Ezt személyesen, vagy telefonon jelezze Sebestyén Magdolna élelmezésvezetőnek a 30/577 85 48-as telefonszámon, 2020. március 26. 10 óráig.

A gyermeke étkezését elsősorban folyamatos igény esetén tudjuk biztosítani a nyersanyag igénylése miatt.

A gyermekek étkezése a korona vírusra tekintettel kizárólag csak éthordóban történő elvitellel tudjuk biztosítani. Igénylés esetén a névvel és címmel ellátott éthordókat reggel 8 óráig el kell juttatni a szülőnek a konyhára. A térítési díj fizetéséről a későbbiekben tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket.

A megállapított kedvezményeket továbbra is érvényesítjük.

A kiszállításról az önkormányzat Veszprémvarsány területén a szociális ebéd kiszállításával együtt gondoskodik.

Sikátor és Bakonypéterd esetében a falugondnoki szolgálattal történik a szociális ebéddel együtt a gyermekétkeztetés kiszállítása. A falugondnokkal kell egyeztetni a részletekről.

Az ebéd lemondást megelőző nap 14 óráig Sebestyén Magdolna élelmezésvezetőnél a 30 577 85 48 telefonszámon kérjük bejelenteni.

A szülőnek írásban nyilatkoznia kell a gyermekétkeztetés igénybevételéről, amit az önkormányzat által elkészített formanyomtatványon megtehet Sebestyén Magdolna élelmezésvezetőnél munkaidőben.

2020.03.24

Tisztelt Lakosság!

A Veszprémvarsányi Településrendezési Terv átfogó módosításával kapcsolatban

KUNTNER FERENC AZ ÉCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZE

2020. ÁPRILIS 1. NAPJÁN (SZERDA) 14:00-16:00 ÓRÁIG

tart ügyfélfogadást a veszprémvarsányi polgármesteri hivatalban.

A koronavírus járvány miatt elsősorban a 06/20/262 73 33 telefonszámon, valamint a kuntnerferi.foepitesz@gmail.com e-mailre várja az ezzel kapcsolatos lakossági kérdéseket.

Tisztelt Lakosság!

GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a koronavírus fertőzés okozta vészhelyzetre tekintettel a hulladékudvar nem áll át a nyári nyitva tartásra, hanem továbbra is a megszokott téli nyitva tartás szerint üzemel:

szerda: 8:00 – 17:00

szombat: 14:00 – 16:00

A  hulladékudvarban egyszerre  egy ügyfél tartózkodhat, a többieknek az udvar előtt kell várakozniuk a belépésre!

 

Gyermekorvos – információ  

A koronavírus járvány rohamos terjedése várható április elejétől.

A fertőzést megelőzni higiénés szabályok betartásával, védőeszközök használatával, ahol csak lehet a betegtalálkozás nélküli telemedicina alkalmazásával lehet.

Csak sürgős, indokolt helyzetben kerülhet sor vizsgálatra, minden más esetben telefonon adunk tanácsot, ha kell receptet is.

 Amennyiben vizsgálat szükséges, kérjük, ha tehetik, foglaljanak időpontot előző napon este 20:00-ig e-mailben: gyermekrendelo1@gmail.com.

 A védőoltás beadására a betegrendelésektől elkülönített módon kerül sor a veszprémvarsányi tanácsadóban péntekenként 8:00 órai kezdettel.

Az érkezőket előre egyeztetett időpontra hívjuk, melynek betartását kérjük a csúszások elkerülése végett.

A védőoltás beadásánál egy kísérő személy lehet jelen. 

A váróteremben egyszerre csak az oltásra váró gyermek és kísérője tartózkodhat.

Egészséges csecsemők és gyermekek szűrővizsgálatának halasztása szükséges.

2020.03,23

felhívás

2020.03.20

Győr-Moson Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pannonhalmi Tagintézménye tájékoztatása a  Szülők részére: ITT

Gyermekorvosi rendelés változás!!

2020.03.23-tól Lázin nem lesz gyermekorvosi rendelés, helyette Romándon 10:00-13:30-ig rendel a gyermekorvos .

2020.03.19

kultúr játszótér

Tisztelt Szülők!

A gyermekétkeztetés biztosítása önkormányzati feladat. A koronavírus miatt az iskola digitális oktatásra állt át, az ebédlő eddig megszokott használata az EMMI javaslata alapján nem lehetséges, de a konyhán a főzés továbbra is biztosított lesz, az  étel kiszállítását az önkormányzat próbálja megoldani. 

Kérem  jelezze, ha  iskolás gyermeke részére hétfőtől, azaz 2020. március 23 -tól az egyszeri meleg ebédre igényt tart. Ezt személyesen, vagy telefonon jelezze Sebestyén Magdolna élelmezésvezetőnek a 30/577 85 48-as telefonszámon, 2020. március 20. 10 óráig.

A gyermeke étkezését elsősorban folyamatos igény esetén tudjuk biztosítani a nyersanyag igénylése miatt.

A gyermekek étkezése a korona vírusra tekintettel az iskola étkezőjében nem lehetséges, ezért kizárólag csak éthordóban történő elvitellel tudjuk biztosítani. Igénylés esetén a névvel és címmel ellátott éthordókat reggel 8 óráig el kell juttatni a szülőnek a konyhára. A térítési díj fizetéséről a későbbiekben tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket.

Az alsós ebéd 272,- Ft, a felsős ebéd 291,- Ft-on kerül értékesítésre..A megállapított kedvezményeket továbbra is érvényesítjük.

A kiszállításról az önkormányzat Veszprémvarsány területén a szociális ebéd kiszállításával együtt gondoskodik.

Sikátor és Bakonypéterd esetében a falugondnoki szolgálattal történik a szociális ebéddel együtt a gyermekétkeztetés kiszállítása. A falugondnokkal kell egyeztetni a részletekről.

Az ebéd lemondást megelőző nap 14 óráig Sebestyén Magdolna élelmezésvezetőnél a 30 577 85 48 telefonszámon kérjük bejelenteni.

A szülőnek írásban nyilatkoznia kell a gyermekétkeztetés igénybevételéről, amit az önkormányzat által elkészített formanyomtatványon megtehet Sebestyén Magdolna élelmezésvezetőnél munkaidőben.

Tisztelt Lakosság!

Vendégebéd vásárolható bruttó 701,-Ft-ért Sebestyén Magdolna élelmezésvezetővel történő előzetes egyeztetés alapján a Veszprémvarsány Zsibolya Kft.-től. Igényét személyesen, vagy telefonon jelezze Sebestyén Magdolna élelmezésvezetőnek a 30/577 85 48-as telefonszámon.

2020.03.18

Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága       lakosság részére készített tájékoztató anyaga a COVID-19 járványügyi helyzettel kapcsolatban:

gyógyszer kiváltás folyamatábra     –  gyógyszer kiváltása            –  tájékoztató gyógyszer kiváltásról 

–  kézmosás menete 1                       – helyes köhögés gyerek        –  kézmosás menete gyerek

–  maszk viselese                               – megelőzés 12 pontja            –  szülők nagyszülők védelme

 elkülönítés megfigyelés                   –  táppénz tájékoztató             –  munkáltatói lehetőségek  

 általános óvintézkedések                – magasabb kockázatú csop.  – idősek segítése

–  priorizált teendők                            – TAJ nélkül                             – szervezet védekezőkepésség

– kontaktszám csökkentés                 –  gyermekek                            – várandósok kismamák csecsemők

társasházban karantén

 

2020.03.17

 HATÁROZAT

Veszprémvarsányi Fekete István Óvoda és Bölcsőde székhelyének és bölcsődei telephelyének bezárásáról

2020.03.17

TÁJÉKOZTATÁS!

 Tisztelt Veszprémvarsányi Lakosság!

 A 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt a Koronavírus-járvány Elleni Védekezéséért Felelős Operatív Törzs ajánlása szerint  az időseknek kerülni kell zárt tereket, ahol különösen sokan megfordulnak (élelmiszerbolt, tömegközlekedési eszközök, gyógyszertár stb.) és családtagjaik vagy ismerőseik segítségével nem tudják megoldani az alapvető élelmiszerek, valamint a gyógyszerek beszerzését, azoknak az önkormányzat az alábbi segítséget nyújtja:

NE KERESSÉK FEL A HÁZIORVOSUKAT!                                                                         

 A szükséges gyógyszerek felíratása miatt, a következő telefonszámot hívják fel:

Fekete Józsefné, Ica háziorvosi asszisztens telefonszáma: 06/30/219 1869 (rendelési idő alatt)

Az Önkormányzat a következő segítséget nyújtja a hozzátartozók  nélküli  IDŐSEKNEK a gyógyszerek és az alapvető élelmiszerek beszerzésében:   hívják fel HERENDINÉ DOBJÁN ERIKA önkormányzati dolgozót, aki segíti Önöket mindezek beszerzését!                                                                                                           

telefonos elérhetősége: 06/30/577 85 57 (munkanapokon:8,00-15,00 óra között)

Az idős emberekről elsősorban a családtagoknak, rokonoknak kell gondoskodni, az Önkormányzatnak csak a hozzátartozók nélküli idősek ellátását kell biztosítania! 

Az idős emberekről elsősorban a hozzátartozóknak kell gondoskodniuk, amennyiben valaki a szomszédjában, közelében tud olyan egyedülálló idős emberről aki ellátásra szorul kérjük jelezze a fenti elérhetőségen!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az idős emberekre!

Veszprémvarsány, 2020. 03. 17.

                             Tisztelettel:

                                                           Vaderna Melinda polgármester

 

Nemzeti Népegészségügyi Központ – szükséges intézkedés

Légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, torokfájás, köhögés és nehézlégzés) mutató beteg lehetőleg ne keresse fel személyesen a háziorvosi rendelőt.

A lehető legtöbb beteget távkonzultáció keretein belül próbáljuk meg ellátni.

Szükség esetén a légúti tünetet mutató beteg vizsgálata kizárólag megfelelően elkülönített módon történhet. Ezekben az esetekben telefonon időpont egyeztetésre van szükség.

Nehézlégzés esetén az Országos Mentőszolgálatot kell értesíteni.

2020.03.16

AKTUÁLIS TUDNIVALÓK A KORONAVÍRUS FERTŐZÉSSEL KAPCSOLATBAN

  1. Ha Ön, gyermekével, vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus okozta eseteket jelentettek, DE tünetmentes, térjen haza otthonába, és konzultáljon háziorvosával és munkáltatójával, mielőtt visszamenne dolgozni.
  2. Ha Ön gyermekével, vagy nélküle közvetlen kapcsolatba került olyan emberrel, akinél igazolódott a koronavírus fertőzés, DE tünetmentes, haladéktalanul tájékoztassa TELEFONON házi gyermekorvosát, kövesse utasítását és MARADJON OTTHON!
  3. Ha Ön gyermekével, vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus eseteket jelentettek, vagy, amennyiben Ön közvetlenül kapcsolatba került olyan emberrel, akinél igazolódott a COVID-19, ÉS influenzaszerű tünetei, különösképp láz, köhögés, nehezített légzés léptek fel, haladéktalanul tájékoztassa TELEFONON házi gyermekorvosát, kövesse utasítását és MARADJON OTTHON!
  4. A COVID-19 fertőzés által aktuálisan érintett területekről a következő oldalakon tájékozódhat: www.nnk.gov.hu illetve https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea.
  5. Amennyiben bizonytalan, hogy gyermeke vajon megfertőződött-e COVID-19 vírussal, NE VIGYE házi gyermekorvosa rendelésére, NE VIGYE gyermekorvosi ügyeletre, hanem hívja fel telefonon házi gyermekorvosát, vagy a zöld számok valamelyikét: 06-80/277-455, 06-80/277-456!

 

Écsi Közös Önkormányzati Hivatal

HIRDETMÉNY

hirdetmény2

 

 Egyszerűsödtek az e-recept kiváltásának feltételei.

A patikák kiadják a receptre felírt gyógyszereket felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is a beteg TAJ számának megadásával. A gyógyszert átvevő személynek saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolnia kell, ez rögzítésre kerül. 

2020.03.15

 Tájékoztatás 

óvodai és bölcsődei ellátásról 2020 március 16-tól

ovij      ovi2j

2020.03.10

FELHÍVÁS

SZEMÉTELHELYEZÉS A KÖZTERÜLETEN TILOS !!

2020.03.10

Tájékoztatás általános tűzgyújtási tilalomról

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a klímaváltozás miatt kialakult nyári nagy meleg, hőhullámok miatt nem javasolt a kerti hulladék tüzeléssel való megsemmisítése. Veszprémvarsány Község Önkormányzata ezért az avar és növényi hulladék nyílttéri égetéséről szóló rendeletét módosította, miszerint tárgyév május 1. napjától szeptember 30. napjáig belterületen általános tűzgyújtási tilalom lép életbe. Október 1. –  április 30. között az eddigi időpontokban vagyis hétköznap: 06:00-11:00, 14:00-18:00 óráig, szombat: 08:00-11:00 óráig engedélyezett. Vasárnapi napokon az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése tilos. Külterületen az 54/2014. (XII.5.) BM rendelet alapján a tűzvédelmi hatóság engedélyével végezhető a szabadtéri tűzgyújtás. Az ágnyesedék a hulladékudvarba kiszállítható.

 

2020.02.26

ÉCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐI ÜGYFÉLFOGADÁSA

Letölthető: ITT

2020.02.13

Tisztelt Adózók!

Hamarosan kézbesítésre kerülnek a fizetési értesítők. Felhívjuk figyelmüket, hogy azon esetekben, ahol a gépjárműadót változás érinti (pl. 4 évenkénti adó csökkenés), illetve 2020. január 01-től keletkezik adófizetési kötelezettsége az önkormányzatunknál, a határozatokat és a csekkeket egy későbbi időpontban fogjuk megküldeni. A befizetési határidő pedig ezen küldemények kézbesítéséhez igazodik majd.

 

 

2020.01.23

A pannonhalmai Szent Márton Járóbeteg Központ értesíti a lakosságot, hogy január 22. naptól hétfő és szerdai napokon 6.30-tól 8.30-ig terjedő mintavételi időben alkalmanként 80 db sorszámot tesznek elérhetővé, és a sorszámok erejéig áll módjukban a mintákat levenni. A sorszámokat a mintavétel kezdetekor teszik elérhetővé.

Veszprémvarsány Község Önkormányzata

 

 

2020.01.15

Gyermek háziorvosi rendelés változás 2020.01.13-tól

 

2019.12.19

Partnerségi hirdetmény és lakossági fórum meghívó

Veszprémvarsány Szabályozási terv módosítás

TH-19-02-26

Főépítészi eljárás

Záróvéleményezési dokumentáció:

2019.12.09

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a fogorvosi sürgősségi ügyelet ellátást 2020.január 1-től 2024. december 31-ig, a 9024 Győr, Lienzen-Mayer u. 57. szám alatti fogorvosi ügyelet biztosítja:

 Hétfőtől péntekig: 20:00 -22:00

Szombat, vasárnap és ünnepnap: 9:00 – 15:00 óra között

 

 

 

2019.09.25

Veszprémvarsány Község Önkormányzata pályázatot hirdet

védőnő

munkakör betöltésére.

Pályázati felhívás megtekinthető: ITT

 

 

2019.08.26

Tájékoztató a kéményseprő-ipari szolgáltatással kapcsolatos tudnivalókról.

 

2019.07.26

Pályázatok

Az orvosi eszköz pályázat kedvező elbírálást kapott. Ezúton szeretnénk szeretnénk megköszönni Kara Ákos Országgyűlési Képviselő Úrnak Veszprémvarsány Község fejlesztéséért tett szolgálatait, köztük Magyar Falu Program keretében most megnyert orvosi eszköz pályázatnál is.

 

2019.05.30

A PANNONHALMI JÁRÁSI HIVATAL ÜGYSEGÉDI ÜGYFÉL-FOGADÁSA VESZPRÉMVARSÁNY TELEPÜLÉSEN:

MINDEN NAPTÁRI PÁROS
HÉT SZERDÁN 8:00 – 9:00

 

2019.04.17

Enzsöly Dezső falugazdász értesíti a lakosságot, hogy a földalapú támogatás igénylése a helyi gazdák részére Veszprémvarsányban történik. Időpontot az érintettekkel telefonon egyeztet.

 

2019.04.08

Veszprémvarsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének Településképi rendelet és Veszprémvarsány Településképi Arculati (TAK) könyve megtekinthető: ITT

 

Veszprémvarsány TAK cim 640

 

 

 

2018.11.27

Tisztelt Lakosság!

Alábbi linken megnézhető a kutakkal kapcsolatos Belügyminisztérium által kiküldött tájékoztató:  Tájékoztató

 

Csatlakozás az ASP KÖZPONTHOZ

VESZPRÉMVARSÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT A KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00290 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN CSATLAKOZIK AZ ASP KÖZPONTHOZ

ASP VVarsány

A KÖFOP Irányító Hatóságának vezetője 2016. november 23-án meghozott döntése értelmében Veszprémvarsány Községi Önkormányzatának KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00290 kódszámú „Écs Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása” című pályázatát 7.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek minősítette. A támogatás intenzitása 100 %. A projekt az Európai Unió Strukturális és Beruházási Alapok és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

A pályázati program célul tűzte ki a közigazgatás színvonalának javítását, valamint az átláthatóság, a hatékonyság és az ügyfélközpontúság növelését. Ennek keretében cél az egységesített elektronikus ügyintézési módok bevezetése is. Fenti célok eléréséhez a Kormány az előző fejlesztési ciklusban már kipróbált ASP technológiát vezeti be országos szinten az önkormányzatok napi ügyvitelébe.

A projekt során, az ASP központhoz való csatlakozás által megvalósul az önkormányzatnál folyó, lényegében a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel való támogatása, valamint az önkormányzati munka egységességének biztosítása. A hivatali folyamatok átalakulása mellett a lakosságot leginkább az változás érinti majd, hogy lehetővé válik az iparűzési adó elektronikus bevallása is. A bevezetés határ idejéről és az elektronikus ügyintézés lehetőségének minden részletéről időben tájékoztatjuk a lakosságot. A projekt 2018. június 30-án zárul.

 

 

2018.06.13

 

Új bölcsőde létesítése Veszprémvarsány településen

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

 PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.4.1.-15-GM1-2016-00031

 Veszprémvarsány településen jelenleg nincs lehetőség a bölcsődés korú kisgyermekek nappali ellátására, ezért a település pályázott és támogatást nyert a TOP-1-4-1-15 konstrukción belül új bölcsőde kialakítására. A tervezett bölcsőde Veszprémvarsány központjában kerül majd kialakításra.

Tovább olvasom»

 

 

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

Comments are closed.